web analytics
Theorie

Haal je theorie

Hoe saai het soms kan zijn, je moet toch echt de theorie leren. De theorie voor je autorijbewijs bereid je voor op verkeerssituaties. Maar ook kennis over wat te doen bij ongelukken en hoe je jouw auto kan onderhouden. Toch echt belangrijk!

Je kan al bij Rijschool Rijbewijs Tilburg lessen zonder je theorie te hebben gehaald, dat is geen enkel probleem! Maar als je jouw rijlessen optimaal wilt benutten kan je het beste tijdens je lessen al jouw theorie oefenen of zelfs ervoor! Zo ben je optimaal klaar voor je rijlessen!

Je kunt theorie het beste leren met een theorie boek en een C.D. rom. Je theorieboek heb je sowieso nodig, maar het is toch vaak handig om oefenvragen te oefenen zodat je jouw theorieexamen niet twee keer hoeft te doen!

Niet alleen je theorie is uiteraard van belang, want ook rijlessen zijn benodigd om je rijbewijs te kunnen halen. Tegen welke prijzen je bij ons lessen kunt volgen van 60 minuten per les? Klik daarvoor naar onze tarieven pagina en je vindt alle informatie die je nodig hebt.

Hoe gaat het op het examencentrum?

Zorg dat je ongeveer een kwartier van tevoren aanwezig bent op het examencentrum. En neem een geldig identiteitsbewijs en je reserveringsnummer mee.

Op de CBR locatie meld je je aan bij de aanmeldzuil. Vervolgens leg je je spullen zoals je telefoon, in één van de lockers in de wachtruimte. Het oproepscherm in de wachtruimte geeft aan wanneer je je kunt melden bij de balie ‘Start theorie-examen’, direct naast de ingang van de examenzaal. Daar controleert een medewerker je identiteitsbewijs en vertelt aan welke tafel je kan plaatsnemen. Daarna kun je het examen afleggen aan de opgegeven examentafel.
Het examen gaat als volgt:
Je logt in met je reserveringsnummer op een touchscreen.

Voordat het examen echt van start gaat, doorloop je een aantal oefenvragen.
Daarna begint je examen.

theorieles B

Theorie in de praktijk

Het theorie-examen bestaat uit twee delen.

1. Gevaarherkenning.
Je krijgt 25 vragen over gevaarherkenning. Je hebt 8 seconden de tijd om een vraag te beantwoorden. Dit lijkt kort, maar straks op de weg moet je vaak nog sneller beslissen! Je moet van Gevaarherkenning 13 vragen of meer goed hebben.

2. Verkeersregels en verkeersinzicht.
Het onderdeel kennisvragen bevat in 12 vragen waarvan je er 10 goed moet hebben. Van de 28 inzicht vragen moet je er 25 goed hebben. Je mag in dit onderdeel dus maximaal drie vragen fout beantwoorden.
In deze eerste fase kan er nog geen gebruik gemaakt worden van geluid tijdens het examen. In een latere fase kun je met oortjes van het CBR de vraagteksten beluisteren.
Ieder zijn eigen examen

Je legt je examen af in een examenzaal tegelijk met andere kandidaten. Waarin ieder voor zich zijn eigen examen aflegt in zijn eigen tempo. Je hebt per vraagtype een maximale tijd om een vraag te beantwoorden. Ben je sneller klaar dan de tijd die ervoor staat, dan kun je door naar de volgende vraag. Als je klaar bent kun je de zaal verlaten. Er is ook een mogelijkheid om een begeleid individueel examen aan te vragen, dan doe je examen in een ruimte met alleen een theoriemedewerker.
De uitslag

Na afloop van het examen krijg je niet alleen meteen de uitslag in beeld en ook kort de fout beantwoorde vragen. Dit kan je helpen om (eventueel samen met je opleider) het vervolgtraject te bepalen.

Bron: CBR